Over ons

Ons verhaal:

  • hoe we na een vakantie in 2018 gingen dromen
  • om in 2019 de droom waar te maken
  • en in 2020 helemaal te realiseren!

Eind 2018 gingen wij met onze familie op vakantie in een chalet in Barvaux, in het bos ‘Les Hazalles.’

Iedereen vond het daar geweldig. Enorm vriendelijke bewoners, heel rustig. Je kwam er helemaal tot rust in het bos en de omgeving. Tijdens één van onze wandelingen zagen wij dat er verderop een bouwgrond te koop stond. We begonnen te dromen over onze eigen chalet in het bos. Hoe zou dat zijn? Pascal en zoon waren meteen overtuigd en als je ze niet tegenhield werd de aankoop van de bouwgrond diezelfde dag nog getekend.
Terug thuis gekomen, veel opzoek werk gedaan, veel navraag gedaan.
Iedereen was enthousiast en we gingen onze droom achterna.

In 2019 was het zover, de bouwgrond was van ons. We konden beginnen fantaseren hoe we de chalet wouden, de indeling, … We werkten samen met een architect want we wouden alles tot in de puntjes perfect doen. Pascal, onze vader, was een heel handige man en samen met zijn zoon konden ze zelf heel veel doen qua afwerking binnen & buiten. Zo werd de chalet een warme, gezellige chalet. Volledig naar onze smaak en wensen.

In 2020 was onze droom eindelijk gerealiseerd. Pascal had de naam gekozen ‘Beukenhof.’ Ook had hij al de naam voor de tweede chalet, die zeker ging volgen. Chalet Eikenhof. Dit was zijn droom en als je hem zag, kon hij niet zwijgen over zijn droom die werkelijkheid was geworden. Alle andere zaken waren opeens minder belangrijk, hij ging ervoor. Samen met zijn zoon en vrouw brachten ze de Chalet Beukenhof in de verhuur. Zo kon iedereen meegenieten van de prachtige chalet, in een rustige omgeving met alle comfort en luxe.

Chalet Beukenhof werd massaal gereserveerd en verhuurd, iedereen wou de luxueze chalet in het echt beleven. Vele vrienden boekte onze chalet Beukenhof.

In 2020 kochten wij onze tweede bouwgrond, waarop Chalet Eikenhof ging gebouwd worden, op twee minuten afstand van onze Chalet Beukenhof. Kort nadien kochten wij nog twee andere bouwgronden, net naast Chalet Beukenhof. December 2020 werden de eerste werken uitgevoerd voor de tweede chalet.
Het werd allemaal wat vertraagd door Corona.

En toen sloeg het onwerkelijke toe. Pascal, onze vader en liefdevolle man/opa, stierf op 27 maart 2021. Heel plots, heel snel. Allemaal onwerkelijk. Daar stonden we dan, zijn droom stond er half. Papa ging nog zoveel doen in de chalet, hij nam altijd de leiding en was het vertrouwde puzzelstuk in alles. Je wist met hem erbij dat altijd alles goed ging komen. We waren het over één ding zeker, zijn droom van de tweede chalet op tijd af te hebben, was 100% onze drijfveer. De datum waarop de eerste huurders gingen intrekken stond al een tijdje vast: juli 2021. Het werd even zwart voor onze ogen, hoe moesten wij dit klaarspelen zonder Pascal. Het was een enorme moeilijke periode, je moet het een plaats geven en tegelijkertijd moet je doorgaan. Met veel steun en hulp was dit mogelijk.

Op 29 maart 2021 werd de houtconstructie gebouwd. Twee dagen na papa zijn dood. Zo oneerlijk dat hij dit niet mocht meemaken. Wat was hij fier op zijn chalets. Zo vol passie en liefde hoe hij erover sprak. Iedereen werd er enthousiast van.

Papa had alles al bepaald en uitgekozen. En wat geeft dat een goed gevoel als je ernaar kijkt, papa staat dan heel dicht bij ons.

We wouden papa er 100% nog bij betrekken, dus werd Chalet Eikenhof omgedoopt naar Chalet Pascal. Meer eer konden we hem niet doen. Het voelt af en toe nog raar als je over Chalet Pascal praat, maar zo is papa altijd heel dicht bij ons.

Het was heel hard werken, lange dagen werken. Maar Chalet Pascal was op tijd af. Dit was een gevoel dat niet te beschrijven valt. Onze papa zijn grote droom stond er, volledig hoe hij het wou.

En wij gaan met vol moed en passie de toekomst tegemoet. Wij  gaan Pascal zijn droom waarmaken en er iets heel mooi van maken.